1st part of trilogy expo Paradise Lost: Scene # 001 by Zindzi Zwietering

The daily routine of an elderly Amsterdammer... 


Zindzi’s werk is geworteld in de alchemie tussen humaniteit en publieke ruimte. Het contrast of juist de relatie tussen het gedrag van de mens en de publieke ruimte blijft haar fascineren. Ze onderzoekt of en zo ja hoe we in een tijd leven waarin we steeds minder waarde hechten aan fysieke ruimte. Haar startpunt is altijd verbazing; ze ziet absurdisme in het dagelijkse. Ze kijkt naar de stad alsof ze naar en tableau kijkt. Alsof het een vooropgezet spel is, een dans waarin stadsbewoners als figuranten fungeren.

Zindzi leerde ik kennen tijdens een kunstproject voor jongeren dat ik was gestart - pArtie - dat haar fotografie op haar zestiende al naar de Appel bracht. Ze evolueerde zich van daaruit tot volwassen fotograaf. In 2016 studeerde ze af aan de KABK. Als geboren en getogen Amsterdammer slaat ze haar omgeving 24/7 op en verwerkt die tot vaak po√ętische en intrigerende beelden.
Zindzi liep stage bij Sharon Lockhart in Los Angeles en Polen. Onlangs ontwikkelde ze samen met haar afstudeerlichting fotografen de succesvolle expositie ‘What’s Good!?’ in de Melkweg galerie, waar werk van gerenommeerde en startende fotografen naamloos geveild werd. Zie voor meer: www.zindzizwietering.com